RESET

JE LICHAAM EN GEEST MET YINDIE      

De 5 natuurgerichte principes 

 In de praktijk wordt gewerkt volgens de 5 natuurgerichte principes. 

De vijf natuurgerichte principes zijn gebaseerd op de kracht en de werking van enkele natuurwetten die van belang zijn voor het vinden van de werkelijke oorzaak van ziekte. Het doel van de behandeling is om de balans te herstellen (of te behouden) tussen lichaam en geest. Het zelf genezend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd, zodat blokkades kunnen oplossen en klachten kunnen verdwijnen.    

1.Energie 

De Basis van het leven is energie. Wanneer er een tekort aan energie is in je lichaam kan het niet optimaal functioneren. Het zenuwstelsel ontvangt te weinig informatie en organen kunnen hun werk niet meer doen . Het is dus van belang dat er voldoende energie in het lichaam is en dat deze goed kan doorstromen.                                                        

Dit vindt plaats bij : Yogamassage Therapie, voetreflexologie , meridianen om de energiestromen weer in goede banen te leiden , waardoor het geneesproces op gang word gebracht.                                      

 2. Prikkeloverdracht

De hersenen sturen namelijk prikkels door het lichaam . Dit kan variëren van het aansturen van spieren tot het opslaan van herinneringen. Een goed prikkeloverdracht van de hersenen naar de zenuwen maakt het mogelijk dat we kunnen voelen , denken , spreken en dingen onthouden. Een juiste werking van het communicatienetwerk is dus van groot belang . Wanneer een signaal niet op de juiste manier door het brein wordt waargenomen , kan er blokkade ontstaan die een goed functioneren van het lichaam in de weg staat waardoor fysieke of mentale klachten kunnen ontstaan. 

Dit vindt plaats bij de behandelvorm : Voetreflexologie , massage aromatherapie, geur aroma massage. Het stimuleren waar mogelijk het herstel van de prikkeloverdracht door een juiste manier van aanraking of massage van ( delen van ) het lichaam.

3. Drainage

Het lichaam en de geest worden belast met gifstoffen. Denk bijvoorbeeld aan straling gassen , bepaalde soorten voeding en stress. Stijve spieren en slaapproblemen kunnen het gevolg zijn van het ophopen van stoffen. Het lichaam is extra belast en moet hard werken om afval en gifstoffen te verwerken. Dit kost veel energie die een herstelproces in de weg kunnen staan.

Dit vindt plaats bij de behandelvorm : Massage zorgt voor een verbeterde circulatie waarbij de afvalstoffen beter door het lichaam worden afgevoerd.                              

4.Voeding

Iedereen weet dat gezond eten nodig is voor het lichaam om goed te werken denk bij voeding niet alleen aan het eten en drinken maar ook aan gedachten en emoties. De geest wordt niet gevoed met stoffelijk bouwstoffen , maar door het opslaan van ervaringen . Beide vormen van voeding verdienen aandacht, wanneer er klachten worden ervan op lichamelijk en/of geestelijk gebied.                                                        

Dit vind plaats bij de behandelvorm : Yogamassage Therapie. Bewustzijn van het ademen , meditatie . Voedingsadviezen.

5.Psyche

Inzicht of bewustzijn in onderliggende oorzaken van lichamelijke klachten en emotionele problemen . Meer bewustzijn hierover helpt je weer in je klacht te staan en oude overtuigingen en gedragspatronen los te laten . Door echt te gaan voelen en het beleven helpt je bewustzijn te verruimen. Ik heb tijdens mijn behandelingen veel aandacht voor ontspanning en het laten doorstromen van de energie in het lichaam .                                                                                                                                                                       

Dit doe ik met ontspanning massage, ademhalingsoefeningen , meditatie en rustige strijkingen of aanrakingen die de energiebalans helpen herstellen en die zorgen voor ontspanning in het lichaam .

 
Kaart
Opbellen
E-mail
Info